27/03/2017

Bataty, inaczej słodkie ziemniaki, goszczą na polskich stołach znaczne rzadziej niż tradycyjne ziemniaki. Tymczasem bataty przewyższają je pod względem wartości odżywczych i właściwości zdrowotnych. Niektóre odmiany batatów są bowiem źródłem karotenoidów, w tym poprawi...

25/03/2017

Potrawę przygotowuje się, mieszając starte surowe ziemniaki odsączone uprzednio z soku z mąką, jajkami i solą, a następnie powstałą masę zrzuca się łyżką na osolony wrzątek. Otrzymane w ten sposób kluski są szare, mają nieregularny kształt i powierzchnię oraz zbitą, pó...

24/03/2017

To smażone danie z makaronu ryżu, często serwowane jako uliczne jedzenie w Tajlandii . Wykonany jest z  makaronów ryżowych , mieszanych z jajkam, przyprawionych, sosem rybnym, czosnkiem lub szalotką , czerwoną papryką chili. Może również zawierać inne warzywa, takie ja...

23/03/2017

Eskalopki w sosie z zielonego pieprzu

Eskalopki wieprzowe w sosie z zielonego pieprzu z kluseczkami gnocchi oraz mlodą kapusta z swiezym koperkiem. Sklad: schab, zielony pieprz, kluseczki gnocchi, kapusta mloda, boczek, swiezy koperek, maslo

24/02/2017

Fasolatha - zupa z białej fasoli z kawałkiem boczku wędzonego oraz świeżymi pomidorami .

Bardzo smaczna, wegetarianska zupa. Fasolatha, wystepujaca tez pod nazwa fasolada to jedna z najpopularniejszych zup kuchni greckiej.

23/02/2017

Ryba smazona ( limanda ) w tempurze z prazonym slonecznikiem z ryzem oraz ogrodem salat z winegretem. 

22/02/2017

Hiszpańska paela z kurczakiem i chorizo sklad: ryz, kurczak, chorizo, czosnek, maslo, swieze ziola, papryka kolorowa, kukurydza, sos pomidorowy.

10/02/2017

W nowym lunch menu polecamy wieprzowine po seczuansku z warzywami

03/02/2017

Meksykanska zupa z kukurydza i fasola prosto z Meksyku

01/02/2017

Fajitas de pollo 12,00 zł

Poraz kolejny dostępny w menu lunchowym do 10 lutego

Fajitas de pollo ok 160g z ryżem ok 150g oraz sałatką meksykańską ok 100g

31/01/2017

Kuchnia wę

gierska – kuchnia Węgier należy do kuchni środkowoeuropejskich, wyróżnia się jednak pośród nich charakterystycznymi cechami. Tradycyjna kuchnia bazuje na mięsie, warzywach sezonowych, owocach i świeżym chlebie. Najbardziej znaną z tych cech jest używanie jako...

30/12/2016

Rozgrzewająca Marokańska zupa harira z ciecierzycą i soczewicą

Harira - zupa charakterystyczna dla kuchni berberyjskiej obszaru Maroka. Obecnie popularna w całej kuchni Maghrebu. W Tunezji nazywana lablabi. Zupa, dzięki składowi i doborowi przypraw, ma charakter rozgrze...

07/12/2016

Wyciskanie soków z warzyw to świetna i szybka metoda na dobre zdrowie. Pijąc świeżo wyciskane soki warzywne dostarczamy naszemu organizmowi skondensowaną dawkę składników odżywczych. Soki pozwalają na przyswojenie jednorazowo większej ilości składników niż zjedzenie su...

Please reload

Nowe
Please reload

Kategorie
Please reload

Tagi