top of page

Bezpieczeństwo i higiena - możesz nam zaufać

Jesteśmy firmą odpowiedzialną, dlatego niezależnie od sytuacji, w naszej firmie zawsze przestrzegamy standardów higieny oraz bezpieczeństwa pracy.

 

Okres pandemii z jakim przyszło nam się mierzyć wymaga jednak zaostrzenia przepisów. 

Jako firma odpowiedzialna przygotowaliśmy i wdrożyliśmy zestaw dodatkowych działań zabezpieczających naszych klientów oraz pracowników ograniczając ryzyko zarażenia koronawirusem do minimum.

Kucharz w kuchni
Kobieta z papierową maską

Czystość i dezynfekcja
Cała restauracja wraz z wszystkimi sprzętami oraz środki transportu jakimi dostarczamy posiłki są każdego dnia dokładnie myte i dezynfekowane profesjonalnymi środkami posiadającymi pozwolenie Urzędu Rejestracji Produktów Leczniczych, Wyrobów Medycznych i Produktów Biobójczch.

Higiena

Rygorystycznie przestrzegamy zasady higieny poprzez częste mycie i dezynfekcję rąk. Dodatkowo przebywając w lokalu jesteśmy przebrani w czystą odzież roboczą oraz maseczki ochronne, a także przez cały czas przebywania w lokalu korzystamy
z jednorazowych rękawiczek ochronnych, które systematycznie zmieniamy.

Podział pracowników

Pracownicy zostali podzieleni na małe grupy, które nie mają ze sobą fizycznego kontaktu oraz przestrzegają zasad utrzymywania odpowiedniego dystansu w trakcie pracy.

Ponadto po zakończeniu zmiany lokal jest szczegółowo myty i dezynfekowany.

Wejście do restauracji

Każde przejście progu restauracji wiąże się z przejściem przez maty dezynfekcyjne mające na celu odpowiednią dezynfekcję obuwia. Ponadto przy wejściu znajduje się płyn do dezynfekcji rąk oraz rękawiczki jednorazowe, których używamy już od wejścia do lokalu.

Dostęp do lokalu
Dostęp do lokalu ma tylko nieliczna grupa upoważnionych pracowników, którzy każdorazowo przechodzą (wizualną) kontrolę stanu zdrowia oraz kontrolę temperatury ciała. Osoby bez odpowiedniego upoważnienia nie mają dostępu do zakładu.

Przenoszenie środków czyszczących
kosz warzyw

Promieniowanie UV-C

Restauracja, a w szczególności kuchnia i produkty są każdej nocy naświetlane promieniowaniem
UV-C, które niszczy drobnoustroje i wirusy
(w tym koronawirusa)

Pakowanie posiłków

Posiłki pakowane są w czystych, higienicznych i sterylnych, a także szczelnych opakowaniach jednorazowych, a zestawy cateringowe pakowane w jednostkowe, ekologiczne torby papierowe zapewniając bezpieczeństwo i brak możliwości przenikania wirusa do posiłku.

Dostawy
Nasi dostawcy przechodzą każdorazowo kontrolę stanu zdrowia, a towar przyjmowany jest na wolnym powietrzu przy zachowaniu bezpiecznego odstępu.

Kwarantanna produktów

Wszystkie produkty dostarczone do restauracji transportujemy w wyznaczone miejsce gdzie bezpiecznie odbywają kwarantannę.

Ręka trzyma brązową papierową torbę
bottom of page