top of page

Bezpieczeństwo i higiena - możesz nam zaufać

​

JesteÅ›my firmÄ… odpowiedzialnÄ…, dlatego niezależnie od sytuacji, w naszej firmie zawsze przestrzegamy standardów higieny oraz bezpieczeÅ„stwa pracy.

 

Okres pandemii z jakim przyszÅ‚o nam siÄ™ mierzyć wymaga jednak zaostrzenia przepisów. 

Jako firma odpowiedzialna przygotowaliÅ›my i wdrożyliÅ›my zestaw dodatkowych dziaÅ‚aÅ„ zabezpieczajÄ…cych naszych klientów oraz pracowników ograniczajÄ…c ryzyko zarażenia koronawirusem do minimum.

Kucharz w kuchni
Kobieta z papierowÄ… maskÄ…

Czystość i dezynfekcja
CaÅ‚a restauracja wraz z wszystkimi sprzÄ™tami oraz Å›rodki transportu jakimi dostarczamy posiÅ‚ki sÄ… każdego dnia dokÅ‚adnie myte i dezynfekowane profesjonalnymi Å›rodkami posiadajÄ…cymi pozwolenie UrzÄ™du Rejestracji Produktów Leczniczych, Wyrobów Medycznych i Produktów Biobójczch.

Higiena

Rygorystycznie przestrzegamy zasady higieny poprzez czÄ™ste mycie i dezynfekcjÄ™ rÄ…k. Dodatkowo przebywajÄ…c w lokalu jesteÅ›my przebrani w czystÄ… odzież roboczÄ… oraz maseczki ochronne, a także przez caÅ‚y czas przebywania w lokalu korzystamy z jednorazowych rÄ™kawiczek ochronnych, które systematycznie zmieniamy.

PodziaÅ‚ pracowników

Pracownicy zostali podzieleni na maÅ‚e grupy, które nie majÄ… ze sobÄ… fizycznego kontaktu oraz przestrzegajÄ… zasad utrzymywania odpowiedniego dystansu w trakcie pracy.

Ponadto po zakoÅ„czeniu zmiany lokal jest szczegóÅ‚owo myty i dezynfekowany.

Wejście do restauracji

Każde przejÅ›cie progu restauracji wiąże siÄ™ z przejÅ›ciem przez maty dezynfekcyjne majÄ…ce na celu odpowiedniÄ… dezynfekcjÄ™ obuwia. Ponadto przy wejÅ›ciu znajduje siÄ™ pÅ‚yn do dezynfekcji rÄ…k oraz rÄ™kawiczki jednorazowe, których używamy już od wejÅ›cia do lokalu.

Dostęp do lokalu
DostÄ™p do lokalu ma tylko nieliczna grupa upoważnionych pracowników, którzy każdorazowo przechodzÄ… (wizualnÄ…) kontrolÄ™ stanu zdrowia oraz kontrolÄ™ temperatury ciaÅ‚a. Osoby bez odpowiedniego upoważnienia nie majÄ… dostÄ™pu do zakÅ‚adu.

Przenoszenie środków czyszczących
kosz warzyw

Promieniowanie UV-C

Restauracja, a w szczególnoÅ›ci kuchnia i produkty sÄ… każdej nocy naÅ›wietlane promieniowaniem
UV-C, które niszczy drobnoustroje i wirusy
(w tym koronawirusa)

Pakowanie posiÅ‚ków

Posiłki pakowane są w czystych, higienicznych i sterylnych, a także szczelnych opakowaniach jednorazowych, a zestawy cateringowe pakowane w jednostkowe, ekologiczne torby papierowe zapewniając bezpieczeństwo i brak możliwości przenikania wirusa do posiłku.

Dostawy
Nasi dostawcy przechodzą każdorazowo kontrolę stanu zdrowia, a towar przyjmowany jest na wolnym powietrzu przy zachowaniu bezpiecznego odstępu.

Kwarantanna produktów

Wszystkie produkty dostarczone do restauracji transportujemy w wyznaczone miejsce gdzie bezpiecznie odbywajÄ… kwarantannÄ™.

Ręka trzyma brązową papierową torbę
bottom of page